About

Mijn naam is Daniëlle Lovink en ik vlecht sinds 2019. Mijn eerste mandje maakte ik in Tsjechië, toen ik met de gesnoeide twijgen van de knotwilg een mandje wilde vlechten. Zonder enig voorbeeld kwam er na een hele dag emmeren dit kleine wiebelmandje uit, niet precies wat ik van tevoren voor ogen had, maar ik was er toch best trots op.

Echter, vanaf dat moment wilde ik dolgraag leren hoe je wel een mand moest maken en ben diverse workshops gaan volgen. Uiteindelijk ben ik bij Mandenmakerij de Mythe een leertraject tot mandenmaker gaan volgen, en sinds 2023 geef ik zelf workshops! (Zie onder het kopje “Services” het meest recente aanbod!)

In datzelfde jaar, 2023, ben ik gestart met mijn bedrijf Atelier Koloděj (spreek uit als: Kòlodjee). Vernoemd naar onze huismascotte Koloděj, de reusachtige beverrat die in ons eerste jaar in het (vakantie)huis in Tsjechië regelmatig om een hoekje kwam kijken, een appeltje uit de tuin wilde eten en steeds nieuwsgieriger werd. De mythe gaat rond dat hij verdween omdat hij een vrouwtje is tegengekomen, waarmee hij terug is gegaan naar de rivier.

Koloděj

Het mandenvlechten is voor mij begonnen in Tsjechië en er ook mee vervlochten, vandaar dus ook de Tsjechische naam!

In de nabije toekomst wil ik ook vlechtweken gaan organiseren in Tsjechië, waar de zolder momenteel wordt verbouwd tot een groot vlechtatelier! Dus houd de berichtgeving hierover in de gaten!